top of page

faq

 • Voor welke leeftijden is het Ik boek?
  Het journal is gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar oud, dit is een indicatie en blijft natuurlijk afhankelijk van het kind. Vanaf een jaar of 6 wordt het reflecterende vermogen groter en ontwikkelen ze lees- en schrijfvaardigheden. Een kind van 6 zal mogelijk wel meer ondersteuning nodig hebben, bij het invullen van het Ik boek, dan een ouder kind. Er is altijd een combinatie van verschillende invulvormen: schrijven, tekenen en aanvinken. Dit maakt het dat het voor een brede leeftijdsgroep toegankelijk is. Het boek is uitgebreid getest, en bleek zelfs voor een 4 jarige én 13 jarige nog een succes! Is je kind jonger dan 6 en lijkt het je toch wat? Dat kan zeker, het vraagt alleen iets meer invulhulp van jou als ouder of verzorger. Het boek zit trouwens ook vol met waardevolle tips voor ouders, dus vergeet vooral zelf niet mee te lezen.
 • Welke thema's worden behandeld in het Ik boek?
  Het Ik boek is niet zomaar een journal. Het is bijna een heel coach traject! Zowel voor ouders als kind. We beginnen het Ik boek met het ontdekken wie je bent. Vervolgens is het opgedeeld in 3 hoofdstukken; groei, emoties en geluk. In onze ogen de basisthema’s die elk kind zou mogen ontdekken. Door de thema’s en opdrachten leert je kind zichzelf (en jij ook jouw kind) steeds beter te kennen.
 • Is het boek voor kinderen of voor ouders?
  Het Ik boek is voor kinderen & ouders! Vaak spelen ouders/verzorgers een belangrijke rol in het gedrag van kinderen. Daarom hebben we in het boek ook tips verwerkt voor ouders, en vind je aan het einde nog meer tips & tricks.
 • Hoe lang duurt het invullen van het Ik boek?
  Gemiddeld waren de ouders en kinderen waarmee we getest hebben zo’n 10 minuten bezig per dag. Maar je kunt er zo snel of langzaam doorheen als kind en ouder willen. Je kunt er lekker voor gaan zitten, doorvragen, en fijne gesprekken voeren of er lekker vlot doorheen gaan. Ieder kind heeft weer zijn eigen manier van werken.
 • Hoe lang gaat het boek mee?
  In het Ik boek vind je dagelijkse journals voor 3 maanden. Daarnaast vind je aan het begin van elke maand een introductie met wat uitleg over het thema. Ook start elke week met een leuke speelse en verdiepende opdracht. We stimuleren om het boek als fijn ritueel te gebruiken, idealiter is dit dagelijks, maar dit kan af en toe best een opgave zijn. We hebben er daarom voor gekozen geen ingevulde datum te gebruiken zodat ze elk moment kunnen starten en prima een paar dagen kunnen overslaan. Aan het eind heb je een fantastisch document met herinneringen, tekeningen en ontwikkelingen van je kind op papier. Fijne momenten van verbinding en een mooi document voor later.
 • Kan ik het Ik boek in grotere oplage bestellen voor mijn school of organisatie?
  Natuurlijk, dit zou echt fantastisch zijn! We gunnen zoveel mogelijk kinderen dit fijne en leerzame journal. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen hierover. We denken graag mee en hebben speciale prijzen voor grote aantallen en scholen. Je kan ons mailen via hallo@ikboek.nl.
 • Wat kost de verzending?
  Altijd zo’n tegenvaller als er aan het eind van het bestelproces nog bezorgkosten in het mandje bijkomen. Daarom hebben wij besloten de verzending tot 1 juni gratis te doen!
 • Is het boek te koop in de winkel?
  Jazeker. Vanaf 16 mei is het boek te koop bij een groot aantal boekenwinkels. Daarnaast is het boek ook online te bestellen bij bol.com. Je steunt ons uiteraard het meest als je het boek direct via deze site koopt, dus fijn dat je hier bent. Ben je een retailer en heb je interesse om een grotere oplage van het boek in te kopen voor je boekwinkel? Stuur dan een mail naar info@vesperpublishing.nl. Vesper Kids is is onze directe uitgever en kan je hier verder bij helpen.
 • Wanneer heb ik het boek in huis?
  Het Ik boek wordt momenteel gedrukt. Als je hem bestelt in de pre-order, ligt hij uiterlijk 16 mei op je deurmat en heb je hem als eerste! Bestelling na 16 mei? Zodra jouw bestelling bij ons binnen is, wordt jouw pakketje met veel liefde en aandacht door ons klaargemaakt. Wij sturen het Ik boek zo snel mogelijk naar je toe. Ons streven is dit te doen binnen twee werkdagen. Je ontvangt een e-mail met de bevestiging dat je bestelling verzonden is, samen met de trackinginformatie. Heb je toch nog vragen, aarzel niet en mail Kyra of Odette op hallo@ikboek.com.
 • Kan ik het Ik boek retourneren?
  Jazeker! Het kan natuurlijk zijn dat het boek om de één of andere reden toch niet aan je verwachting voldoet. Stuur dan een mail naar hallo@ikboek.com om te laten weten dat er een boek retour komt. Je krijgt van ons het retouradres in je mailbox. Zorg ervoor dat het boek binnen 14 dagen terug gestuurd wordt. Het is belangrijk dat het boek niet beschadigd of gebruikt is. De kosten van het retourneren zijn in dit geval voor jou. We raden aan aangetekend te verzenden. Zodra wij het boek in goede staat hebben ontvangen maken wij direct het bedrag weer naar je over. Lees voor de zekerheid ook even onze algemene voorwaarden.
 • Mijn vraag staat er niet tussen. Hoe neem ik contact op?
  We zullen vast niet aan alle vragen hebben gedacht, dus staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan op hallo@ikboek.com. Kyra of Odette staan te popelen om je met jouw vraag te helpen!
bottom of page